2019 Model Ford GT Özellikleri ve Fiyatı

Spor otomobiller hemen hemen herkesin hayalidir. Fakat fiyatları ve vergi fiyatları sayesinde sadece hayalde kalıyor hayalleri süslüyor. Herkesin hayalindeki favori bir spor araç vardır. Onlardan birisi de Ford GT. Otomobil devlerinden olan Ford, ürettiği bu yer uçağını alıcılarına en dinamik ve en performanslı motorlarından bir tanesi olarak sunuyor. Ford GT, 2004-2006 yılları arasında üretilip 2017 yılında ikinci jenerasyona kavuşmuştur. S segmenti otomobil olarak lanse edilmiştir. 2020 yılına kadar satışı devam edecek olan bu aracın üretimi 500 adetle sınırlandırılmıştır. Fakat tarihçesi çok daha eskiye dayanıyor. Bu aracın atası 1964 yılında üretime başlanan Ford GT40 modelidir.

Ford GT

8 farklı dış renk, GT’nin efsaneleşen şerit detayları da 8 farklı seçenekle sunuluyor. Ayrıca ön, arka ve yan ekler içinde karbon fiberin parlak ve mat modelleri sunuluyor. Jantlarda ise alüminyum alaşım ve karbon fiber alt başlıkları altında 20 inçlik 10 farklı jant sunuluyor. Dışta son olarak 5 farklı kaliper renk seçeneğinin de sunulduğunu belirteyim. İç kısmında  4 farklı tema tercihe sunuluyor. 10.1 inçlik dijital gösterge paneli ve kokpitin ortasına konumlandırılmış 6.5 inçlik dokunmatik multimedya ekranı iç alanında öne çıkan en önemli donanımların başında geliyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliğine de sahip. Öte yandan F1 araçlarından esinlenilmiş direksiyon simidi, kapı panellerinde, kokpit kısmında, orta konsolda ve aracın birçok noktasına karşımıza çıkan karbon fiber malzeme, Yeni Ford GT‘nin çok sıkı yarış aracı olduğu hissini yansıtıyor. Optimum hale getirilmiş aerodinamik yapısından yan hava sütunlarına ve olağanüstü kuvvetli 3.5 litrelik EcoBoost V6 motoruna kadar, Ford GT her yönüyle üstün performans sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Ford GT

Ford GT, damla şeklindeki gövdesi, rüzgar tünelinde yürütülen geniş kapsamlı çalışmaların ürünüdür. Karbon fiber gövdesi ve öngörülen – 650 beygir gücünü aşan 3.5 litrelik EcoBoost V6 motoru, teknolojik yenilikçiliğin önde gelen modelidir. Uzun süspansiyon kolları ve amortisör, pistte araca maksimum dinamikliği sağlar. Bu, Ford Performance mühendislerinin geleceğin Ford Performance araçlarının süspansiyon tasarımı çalışmalarının alt yapısı niteliğindedir. Genel performansı geliştirmek amacıyla Ford GT, Brembo karbon seramik frenlerle donatılmıştır. Çift turboşarj sistemli, ara soğutmalı 3.5 litrelik EcoBoost V6 motor – 650 beygir gücünü aşacak şekilde tasarlanmıştır.

Ford GT

Sınırlı sayıda üretilen Ford GT 450.000 $ ile alıcılarını beklemektedir.

Ford GT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir